Tämän tehtäväosion tarkoituksena on pohtia sosiaalisen median hyödyntämistä tulevaisuudessa. Tällä hetkellä on todennäköistä, että jatkan nykyisten sosiaalisen median sovelluksien käyttämistä tavalliseen tapaan. Sosiaalisen median käyttäminen voi kuitenkin tulevaisuudessa lisääntyä mahdollisten uudien sovellusten keksimisen myötä. Tehtävässä kolme piti tehdä toteutussuunnitelma sosiaalisen median käyttämisestä ja harrastajateatterin sosiaalisen median hyödyntämiseen liittyvät asiat voivat osaltaan lisätä sovellusten käyttöä.

Sosiaalinen media on erittäin kätevä keino tuoda itselleen tärkeitä asioita esiin. Sen avulla on mahdollista tutustua uusiin ja samanhenkisiin ihmisiin. Jotkin sosiaalisen median sovellukset voivat tuoda eteen uusia työmahdollisuuksia. Itse sain tietää Facebookissa työpaikasta, jota päädyin hakemaan. LinkedIn on erinomainen kanava tuoda esiin osaamista ja siellä pystyy ylläpitämään CV:tä. ja sen avulla on myös mahdollista verkostoitua. Sosiaalinen media on myös oiva kanava markkinointiin.

Uusia sosiaalisen median sovelluksia kehitetään jatkuvasti ja niiden tuomia mahdollisuuksia voi vain arvailla. Se on varmaa, että sosiaalinen media tulee vaikuttamaan yhä enemmän ihmisten yksityiselämään kuin työelämäänkin. Uusien sovelluksien käyttämisessä pätee luultavasti samat säännöt kuin nykyisissäkin. Ihmisen täytyy itse miettiä, mitä sosiaalisessa mediassa haluaa julkaista ja miten asiat siellä tuo esiin. Nykyään sosiaalisessa mediassa törmää hyvin negatiivissävytteisiin julkaisuihin, jotka voisivat olla peruste jopa kunnianloukkaussyytteeseen. Sosiaalisen median kautta tuodaan tietoon kaikki pienimmätkin virheet esimerkiksi asiakaspalvelussa, mutta palautetta ei anneta sille kyseiselle taholle, jonka toimintaan halutaan muutosta. Tämän vuoksi ihmiset saavat huonon kuvan kyseisestä tahosta liiankin heppoisilla perusteilla. Se voi vaikeuttaa esimerkiksi pienen yrityksen toimintaa. Olisi mukava törmätä useammin positiiviseen palautteeseen negatiivisen tilalla.

Sosiaalisen median sovelluksia julkaistaan tihenevässä tahdissa ja itse en ainakaan ole tällä hetkellä läheskään kaikista nykyisistäkään ajan tasalla. Lasten kasvamisen myötä joutuu luultavasti tutustumaan uusiin sovelluksiin, jotta ymmärtää, missa ja miten lapset sosiaalisessa mediassa toimii.

Sosiaalinen media on mielenkiintoinen aihe kurssille ja tämän kurssin myötä ymmärtää paremmin muun muassa tietoturvaan liittyviä asioita.