Sosiaalisen median sovellukset ja palvelut

Olen käyttänyt sosiaalisen median sovelluksia noin kymmenen vuotta. Facebookia olen käyttänyt kymmenisen vuotta ja Instagramia noin viisi vuotta. Youtubea käytän musiikkivideoiden ja opiskeluihin liittyvien videoiden katseluun lähes päivittäin, mutta en ole luonut omaa tubekanavaa, joten en tuota itse sinne sisältöä.

Facebook on hyvä kanava pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. Sen kautta olen yhteydessä myös useiden aikaisempien koulukavereiden ja muidenkin tuttavien kanssa, joiden kanssa en muuten ole yhteydessä. Facebookin avulla pysyy hyvin kärryillä ihmisten erilaisista elämänvaiheista. Itse postaan Facebookiin juttuja erilaisista tapahtumista ja hauskoista lapsiperheen arkielämän sattumuksista. Facebookissa asiat pysyvät näennäisesti tallessa, eikä hauskoja asioita tule muualle kirjoitettua. Facebookin hyvä puoli on myös erilaisen ryhmät, joihin pystyy liittymään helposti. Näissä ryhmissä voi vaihtaa ajayuksia samanhenkisten ihmisten kanssa. Myös erilaiset kirppis- ja roskalavaryhmät olvat hyviä tavaroiden kierrätyspaikkoja. Ryhmissä esiintyy myös hyvin paljon trollaamista ja hyvin karkeaakin kielenkäyttöä, joka on mielestäni huono asia. Ihmisten omien mielipiteiden julkituomisen suodatus on todella huonossa jamassa. Facebookin huono puoli on myös omalla seinällä esiintyvien mainosten valtava määrä. Kavereiden postaukset ovat nykyään vähemmistössä seinillä esiintyvistä postauksista.

Instagramiin lataan kuvia ja videoita pääasiassa erilaisilta bändikeikoilta ja matkoilta. Olen aika laiska päivittäjä, joten seuraajien suuri määrä ei ole tavoitteenani. Instagramissa seuraan kavereita ja monia mielenkiintoisia bändejä ja julkisuuden henkilöitä. Instagramissa olevaa Tarinat -osiota seuraan päivittäin ja sen kautta pääsee näkemään pieniä arkisia kuin juhlallisia hetkiä ihmisten elämästä.

Tämän kurssin myötä olen nykyään myös bloggaaja. Bloggaaminen on aivan uusi juttu minulle, enkä ole siis omistanut omaa blogia koskaan ennen tätä kyseistä blogia. Seuraan muutamaa blogia säännöllisesti, mutta en ole kokenut tarpeelliseksi perustaa omaa blogia.

Eilen kirjauduin LinkedIn -palveluun, joka poikkeaa mielestäni suuresti monista muista sosiaalisen median sovelluksista. LinkedIn on virallisempi, koska sen käyttö liittyy pääosin omaan uraan ja työasioihin. Sen avulla voi olla yhteydessä oman alan ihmisten kanssa ja työmahdollisuuksia voi tulla eteen työnantajien profiilien kautta. En ole vielä kokonaan tutustunut sen mahdollisuuksiin, mutta asiat selviävät ajan myötä.